Японското правителство реши да подкрепи активно разработката на летящи автомобили

...
Японското правителство реши да подкрепи активно разработката на летящи автомобили
Коментари Харесай

Япония ще подкрепи създаването на летящи коли

Японското държавно управление реши да поддържа интензивно създаването на летящи коли за решение на проблемите с транспортните тапи и усъвършенстване на товарните потоци, съобщи БГНЕС.

Информацията е на телевизия NHK, която разгласи, че министерството на стопанската система, търговията и индустрията на страната възнамерява съответните промени в законодателството и помощ за фирмите, които работят в тази област.

Ведомството гледа на основаването на летящи коли като на евентуално един от най-перспективните браншове за развиване на националната промишленост. Предполага се да се образува съвет от специалисти към министерството, който да се заеме с съгласуване на създаването на такива устройства и разискване на предлаганите технологии.

Опити за основаване на летящи коли се подхващат и в този момент в разнообразни страни. В Япония се следи интензивност на компанията Cartivator с присъединяване на колоса Toyota Motor и други огромни корпорации. Тя има желание да сътвори първообраз на летящ автомобил за идната в Токио лятна Олимпиада 2020.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР