Японското министерство на външните работи поиска светът да започне да

...
Японското министерство на външните работи поиска светът да започне да
Коментари Харесай

Япония иска светът да започне да изписва японските имена в традиционната последователност

Японското министерство на външните работи изиска светът да стартира да употребява обичайна поредност за японски имена, в която фамилното име се написа първо, съобщи Асошиейтед прес. Премиерът Шиндзо Абе ще стане Абе Шиндзо, както е прочут в Япония, вместо западната поредност на имената, която Япония одобри за контакти с чужденци преди повече от век. Фамилните имена идват преди всичко и в Китай и Южна Корея, само че и двете страни употребяват тази поредност и в интернационалните си контакти.

Японският външен министър Таро Кано има намерение да изиска от задграничните публицисти да преминат към японската поредност на имената във връзка началото на новата императорска епоха в Япония, наближаващата среща на върха на Г-20 в Осака в края на идващия месец и летните олимпийски игри следващата година в Токио.

"Много задгранични медии назовават китайския президент Си Цзинпин, а южнокорейския - Мун Дже-ин. Смятам, че е желателно по същия метод японският министър председател да бъде именуван Абе Шиндзо. Възнамерявам да желая това от интернационалните медии ", съобщи Коно.

Той добави, че японските медии с англоезични отдели също би трябвало да обмислят смяна на последователността на имената. Предложението на японския външен министър бе признато със смесени реакции, даже в средите на ръководещата партия. Някои консерватори, измежду които министърът на образованието Масахико Шибаяма, поддържаха концепцията, само че други, като основния секретар на правителтвото Йошихиде Суга, бяха по-предпазливи, аргументирайки се с "наложилата се процедура ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР