Японското министерство на правосъдието и финансовите регулатори ще изискват от

...
Японското министерство на правосъдието и финансовите регулатори ще изискват от
Коментари Харесай

Япония ще изисква от частни компании данни за основните им акционери

Японското министерство на правораздаването и финансовите регулатори ще изискват от почти 3,5 милиона частни компании в страната от януари 2022 година да дават подробни данни за главните им акционери. Фокусът ще бъде върху дребните и междинните компании, където собствеността постоянно е непрозрачна, за разлика от огромните корпорации. Мярката е в интерес на битката с прането на пари и противозаконните транзакции, оповестява водещият бизнес вестник в страната Nikkei, представен от. 

Предполага се, че новите правила ще бъдат разширени и за компании, които не са листвани на фондовата борса. Информация за притежателите на повече от 25% от акциите ще се изисква документално и при разкриване на сметки в банки за частни компании и при потреблението им за превод на средства. Това ще разреши основаването и непрекъснатото актуализиране на съответната база данни. 

Япония, отбелязва Nikkei, е подложена на критика от интернационалните организации и западни страни за незадоволителни старания за битката с прането на пари и потреблението им за противозаконни и съмнителни транзакции.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР