Японският технологичен гигант Panasonic обяви, че прекратява бизнеса с Huawei

...
Японският технологичен гигант Panasonic обяви, че прекратява бизнеса с Huawei
Коментари Харесай

Panasonic спира бизнеса си с Huawei

Японският софтуерен колос Panasonic разгласи, че приключва бизнеса с Huawei откакто Съединени американски щати де факто забрани на Huawei да употребява американски артикули поради опасения за сигурността, съобщи БГНЕС.
" Прекратяваме всички бизнес покупко-продажби с Huawei и неговите 68 филиала..., които са обект на възбрана от държавното управление на Съединени американски щати ", сподели представителят на Panasonic Джо Флин. " Вчера беше издадена вътрешна директива за цялостно използване на това предписание ", добави той.
Флин сподели, че бизнесът на Panasonic с Huawei включва доставката на " електронни елементи ", само че отхвърли да даде спомагателни детайлности.
Съобщението идва откакто мобилните оператори в Япония и Англия оповестиха, че ще отсрочат стартирането на смарт телефони на Huawei на пазара. Британският телекомуникационен колос EE също съобщи, че ще прекрати потреблението на съоръжение на Huawei в най-чувствителните " съществени " детайли на своята мрежова инфраструктура.
Действията следват решението на американския президент Доналд Тръмп да забрани на американските компании да доставят на Huawei и филиалите му сериозни съставни елементи, базирайки се на съображения за сигурност. Американските управляващи обаче издадоха 90-дневно отсрочване на възбраната за съдействие с Huawei, с цел да може да бъдат уредени безпрепятствено връзките на американските компании с китайската компания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР