Японският производител Eizo, основната продукция на който са професионалните компютърни

...
Японският производител Eizo, основната продукция на който са професионалните компютърни
Коментари Харесай

Eizo представи професионалния монитор ColorEdge CG319X за работа с HDR

Японският производител Eizo, главната продукция на който са професионалните компютърни екрани, анонсира следващия си екран, носещ името ColorEdge CG319X. Устройството е оборудвано с IPS-матрица с диагонал 31,1 инча и резолюция DCI-4K или 4096 x 2160 точки (обичайния стандарт от 4K Ultra HD допуска съществуването на 3840 × 2160 пиксела). В продуктовата гама ColorEdge на компанията, CG319X стои в качеството си на правоприемник на модела ColorEdge CG318-4K, дебютирал преди съвсем четири години.

Мониторът Eizo ColorEdge CG319X преди всичко е предопределен за обработка на графика или видео наличие с висок динамичен обсег (HDR). Устройството поддържа технологиите HLG (hybrid log-gamma) и PQ Curve (perceptual quantization), с помощта на което изображението върху екрана оптимално подхожда на действителната картина. Също по този начин, екранът ColorEdge CG319X, както и неговия предходник ColorEdge CG318-4K, има вграден датчик за самокалибровка.



Техническите характерности на устройството наподобяват по следния метод: оптималната бляскавост 350 cd/m2, неподвижен контрастност 1500:1, ъгли на видимост 178° по хоризонтала и вертикала, време за реакция 9 мс (от сиво към сиво) и компактност на пикселите от 149 ppi. В допълнение, мониторът дава 99% обсег на Adobe RGB и 98% покритие на DCI-P3 пространството.

За свързване към източник на изображение са планувани чифт портове HDMI и DisplayPort. В комплект с монитора идва още и кожух, възпрепятстващ страничното осветяване на екрана. Гаранцията на производителя е пет години.

На пазара, професионалният екран Eizo ColorEdge CG319X ще излезе през май, само че цената му към момента не е оповестена. Споменатият обаче Eizo ColorEdge CG318-4K в задграничните магазини се предлага на цена от $5400 до $6700.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР