Японският производител Canon планира да се фокусира повече върху т.нар

...
Японският производител Canon планира да се фокусира повече върху т.нар
Коментари Харесай

Canon планира засилване на фокуса върху безогледалните фотоапарати



Японският производител Canon възнамерява да се концентрира повече върху т.нар безогледални фотоапарати. Изданието Nikkei Asian Review цитира изявление на Масахиро Саката, президент на маркетинговия екип на компанията, съгласно което тя би трябвало да влага повече в сегмента, даже това да докара до известна “канибализация” на продажбите на главните ѝ артикули – огледално-рефлексните фотоапарати (SLR).

През годините Canon оставяше усещане, че не желае да влага в безогледални артикули точно с цел да не навреди на главния си бизнес. Изказването на Саката демонстрира, че този интервал е към края си. Компанията сигурно следи маркетинговите трендове. Може да се допусна, че първите претенденти за упоменатата канибализация ще бъдат базовите артикули на Canon, както и тези от междинния клас.

Прочетете още: Sony добави функционалности от α7R III и α9 в новия си фотоапарат α7 III

Интересно е да се означи, че някои медии цитираха погрешно мениджъра, разчитайки посланието му като изместване на фокуса към безогледални артикули. Интересно е да се добави,че по данни на CIPA продажбите на фотоапарати със сменяема оптика са се свили с 10 на 100 през предходната година. Паралелно с това обаче доставките на безогледални артикули са се нараснали с 29%.

Въпреки, че е водач на пазара на фотоапарати със сменяема оптика към този момент Canon не бърза стартирането на безогледални артикули. Този метод се разграничава трагично от тактиката на Sony, да вземем за пример, която към този момент пуска на пазара и такива професионални решения.

Коментирайки високия клас безогледални апарати Сакара е по-резервиран. От изявлението му за Nikkei излиза наяве, че компанията не е взела решение по въпроса. Т.е. най-малко в близко бъдеще е по-вероятно да се чакат артикули от класа на Canon M50, в сравнение с нещо в категорията на Sony α9.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР