Японският премиер Йошихиде Суга обеща да продължи подготовката за провеждането

...
Японският премиер Йошихиде Суга обеща да продължи подготовката за провеждането
Коментари Харесай

Япония готова да продължи с подготовката за Олимпийските игри в Токио

Японският министър председател Йошихиде Суга даде обещание да продължи подготовката за провеждането на Олимпийските игри в Токио това лято, макар засилващото се неодобрение в обществото в миг, когато страната се бори с разпространяването на пандемията, съобщи Ройтерс. 

Миналата седмица министърът на промените и администрацията Таро Коно съобщи, че Игрите може да не се проведат съгласно проектите. Той стана първият член на кабинета, изразил подозрение в провеждането на събитието. По-рано медийни изследвания демонстрираха, че съгласно близо 80 на 100 от японците Олимпийските игри, които към този момент бяха отсрочени с една година поради пандемията, би трябвало да бъдат отсрочени още веднъж или анулирани напълно, предава Българска телеграфна агенция. 

" Ще продължим с подготовката, решени да създадем непробиваеми ограничения за предотвратяване от заразяване и да проведем събитие, което може да даде вяра и храброст на света ", съобщи Суга в тирада преди началото на парламентарно съвещание. 

Япония беше наранена по-слабо от пандемията от доста други развити стопански системи, само че неотдавнашното повишаване на броя на случаите я накара да затвори границите си за чужденци без непрекъснато жителство и да разгласи изключително състояние в Токио и други огромни градове. 

Подкрепата за премиера се срина и той е изложен на рецензии, че реакцията на неговото държавно управление за битка с пандемията е прекомерно мудна и непоследователна. Днешното изказване на японския министър председател повтаря обещанието на президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах, че Олимпийските игри в Токио ще бъдат " светлина в края на тунела " в битката против ковид.

Организаторите са изправени пред обилни логистични проблеми, като ще би трябвало да вземат тежки решения по какъв начин да посрещнат феновете и спортистите и в това време да вземат защитни ограничения против ковид. МОК чака на церемонията по откриването да вземат участие единствено 6000 спортисти, вместо в началото оповестените 11 000 от 200 страни, оповестява в. " Йомиури ".

Церемонията ще бъде лимитирана, като спортистите ще могат да идват в Олимпйското населено място най-вече 5 дни преди надпреварите и ще би трябвало да си тръгнат до два дни след края на надпреварите, в които вземат участие. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР