Японският премиер Фумио Кишида осъди анексирането на части от Украйна

...
Японският премиер Фумио Кишида осъди анексирането на части от Украйна
Коментари Харесай

Япония осъди руската анексия на окупираните украински територии

Японският министър председател Фумио Кишида осъди анексирането на части от Украйна от Русия . Той назова този ход противозаконен и нарушаване на суверенитета на страната. Това се случи в телефонен диалог с украинския президент Володимир Зеленски, осведоми Асошиейтед прес.

Казах му, че процесът, който, и нейното в никакъв случай не би трябвало да бъдат одобрявани и че аз изрично ги съдя ", съобщи Кишида. Той също по този начин е уверил Зеленски в техния 30-минутен диалог, че Япония е решена да работи с други страни от Г-7 и по-широката интернационална общественост в по-нататъшната поддръжка за Украйна и възнамерява да наложи повече наказания против Русия.

Западните водачи, в това число президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, също осъдиха анексирането от Русия на четири окупирани украински района дни откакто гласоподавателите сякаш утвърдиха ръководените от Москва " референдуми " за присъединение към Русия.

Кишида сподели на Зеленски, че възнамерява да предложи Г-7 да наложат строги наказания против Русия и ще води полемика за възобновяване на Украйна. Той добави, че Япония преценя по кое време може да отвори още веднъж посолството си в Киев, което премиера дефинира като значимо за околните контакти сред Япония и Украйна. Япония затвори посолството си през март, защото нашествието на Русия в Украйна се ускори и реалокира част от интервенциите си в Лвов в Западна Украйна.
 Съединени американски щати постановиха наказания на Русия поради анексията на украински територии
Съединени американски щати постановиха наказания на Русия поради анексията на украински територии

В листата попадат над 1000 души

Япония тясно си сътрудничи с други членове на Г-7 и европейски народи при налагането на наказания против Русия поради войната й в Украйна. Съвсем неотдавна Япония забрани износа на чувствителни материали, които могат да бъдат употребявани за производството на химически оръжия.

Санкциите на Япония против Русия в допълнение навредиха на връзките им , към този момент обтегнати поради в края на Втората международна война, които попречиха на двете страни да подпишат кротичък контракт, публично прекратяващ военните им дейности.

В отговор на глобите на Токио Москва приключи мирните договаряния, в това число договарянията за островите.
 Европейски Съюз осъди съветската анексия Обновена
Европейски Съюз осъди съветската анексия

Блокът " в никакъв случай няма да признае противозаконните референдуми "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР