Японският министър по киберсигурността Йошитака Сакурада направи смайващото признание, че

...
Японският министър по киберсигурността Йошитака Сакурада направи смайващото признание, че
Коментари Харесай

Министърът на киберсигурността, който никога не е използвал компютър

Японският министър по киберсигурността Йошитака Сакурада направи смайващото самопризнание, че в никакъв случай не е употребявал компютър.

Сакурада бе подложен на критика, че се изрича несигурно по съществени въпроси, свързани с компютрите, призна, че не употребява такива.

" Не употребявам компютри, тъй като от 25-годишна възраст съм в позиция на власт, където секретарите и чиновниците извършват такива задания за мен ", сподели министърът пред японските депутати, представен от Japan Times .

Това е много необичайно, поради обстоятелството, че Сакурада е заместник-ръководител на държавния панел за киберсигурността и има за задача да следи политиките по тези въпроси.

68-годишният политик е също толкоз нерешителен, когато става въпрос за киберсигурността в атомните електроцентрали, като не знае какво е USB устройство (флашка). Запитан какви ограничения са взети, с цел да бъдат защитени централите от хакерски атаки Сакуарада отговори, че " не знае точните детайлности ".

Повечето от депутатите се засмяха на отговорите му, излъчени онлайн по националната телевизия, съгласно Associated Press. Но не всички от тях одобриха незнанието му толкоз хумористично.

" За мен е шокиращо, че някой, който даже не е докосвал компютри, е виновен за оправянето с политиките в региона на киберсигурността ", сподели Масато Имай, самостоятелен народен представител от Долната камара на Народното събрание.

Въпреки това, Сакурада съобщи, че киберсигурността е значим въпрос за държавното управление и той е убеден в качествата си като министър.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР