Японският концерн Toyota Motor обяви рекорден ръст в производството на

...
Японският концерн Toyota Motor обяви рекорден ръст в производството на
Коментари Харесай

Toyota записва рекорди по производство

Японският тръст Toyota Motor разгласи рекорден растеж в производството на коли. Според организация Reuters, която се базирайки се на представители на компанията, най-големият производител на коли в света най-сетне е съумял да се възвърне от пандемията и да усили потенциала си, основно отвън Япония.

В края на последния летен месец Toyota усили размерите с 44,3% по отношение на август 2021 година до 766 683 автомобила, като най-сетне извърши и даже надвиши проекта. След няколко спирания на месечните проекти Toyota съумя да създаде повече от 700 000 автомобила - каквато беше задачата за август. Това дава вяра, че японският авто колос към момента ще има време да сглоби 9,7 милиона коли до края на 2022 година Въпреки неуспехите в производството, компанията към този момент отхвърли да поправя годишната цел.

Успехът през август се дължи на обстоятелството, че китайските управляващи последователно отстраняват рестриктивните мерки, свързани с пандемията. В допълнение, дефицитът на автомобилна микроелектроника, който продължава повече от една година, стартира да демонстрира спад. Производството на Toyota пораства главно с помощта на задгранични обекти.

Те усилиха размерите на сглобяване с рекордните 65,1% спрямо предходната година, до момента в който японските предприятия се усилиха единствено с 5,6%. На първо място, компанията съумя да обезпечи заводи за полупроводници в Азия, само че анализаторите са внимателни по отношение на вероятностите и към момента не признават края на рецесията - както дефицитът на чипове, по този начин и огнищата на ковид към момента могат да обиден производството. Следователно проектът за октомври за Toyota е 800 000 автомобила - със 100 000 по-малко от средномесечното.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР