Японският конгломерат Sony отчете удвояване на оперативната си печалба за

...
Японският конгломерат Sony отчете удвояване на оперативната си печалба за
Коментари Харесай

Playstation 5 удвои оперативната печалба на Sony

Японският конгломерат Sony регистрира удвояване на оперативната си облага за четвъртото фискално тримесечие до 138,6 милиарда йени (1,06 милиарда долара), подкрепена от мощното показване на бизнеса на компанията с видео игри и мрежови услуги, съобщи Ройтерс.

Sony се възползва от мощното търсене на игровата подпора PlayStation 5, която компанията употребява за поощряване на изтеглянето на онлайн игри и регистрация за абонаментни услуги.

Миналата бизнес година Sony продаде 11,5 млн. бройки от игровата подпора, като от дебюта й през 2020 година компанията е доставила близо 20 млн. единици. Въпреки това доста хора се оплакват, че не могат да закупят конзолата, което е сигнал че търсенето е по-високо от предлагането. Това се дължи значително на дефицита на полупроводници, които ограничи производството.

В същото време компанията уголемява софтуерния си бизнес, като през февруари тя разгласи, че е придобила aмериканския разработчик на видеоигри Bungie за 3,6 милиарда $.

Печалбата на Sony за тримесечието, приключило на 31 март, обаче се оказа по-малка от междинната прогноза на 10 анализатори, интервюирани от Refinitiv, които залагаха на облага от 147 милиарда йени.

Печалбата за цялата бизнес година бе подкрепена и от филмовото поделение на компанията и триумфа на „ Спайдърмен: Няма път към дома “.

За настоящата бизнес година японската компания предвижда оперативната облага да се намали от 1,2 трилиона йени (около 9,2 милиарда долара) до 1,16 трилиона йени. Тази прогноза е по-ниска от междинната прогноза на 23 анализатори за облага от 1,21 трлн. йени, демонстрират данните на Refinitiv.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР