Японският конгломерат SoftBank планира да обедини интернет звеното Yahoo Japan

...
Японският конгломерат SoftBank планира да обедини интернет звеното Yahoo Japan
Коментари Харесай

Японската Softbank с план за създаване на технологичен гигант за 30 млрд. долара

Японският конгломерат SoftBank възнамерява да сплоти интернет звеното Yahoo Japan с приложението Line, с цел да сътвори софтуерен колос на стойност 30 милиарда $, съобщи Ройтерс. С този ход компанията се стреми да се конкурира по-ефективно с огромните американските софтуерни компании, както и с локалните съперници като Rakuten.

Сделката, която би обединила доставчиците на две от най-хубавите японски услуги, предлага на Yahoo Japan достъп до 164 милиона консуматори на Line и техните данни в Япония и Югоизточна Азия, което ще помогне на SoftBank да се разшири в услуги отвън главния си бизнес.

Предложението идва на фона на дейностите на създателя на SoftBank Масайоши Сон, който се бори за възобновяване на репутацията си след злощастната инвестиция в стартъпа за споделени офис пространства WeWork.

От телекомуникационната компания обявиха, че Yahoo Japan, който предишния месец промени името си на Z Holdings, ще се постарае да приключи сливането си с Line, благосъстоятелност на Naver Corp от Южна Корея, до октомври 2020 година Компаниите възнамеряват да реализират дефинитивно съглашение до идващия месец, при което SoftBank Corp и Naver ще образуват дружество 50:50, което ще управлява Z Holdings, който от своя страна ще ръководи Yahoo Japan and Line.

SoftBank и Naver, които имат 73% от Line, възнамеряват да пуснат и тръжна оферта за останалите акции на Line по 5 200 йени всяка. Това съставлява награда от 13,4% по отношение на цената на книжата преди оповестяването на новините за сливането. Акциите на Line се покачиха с 2,2% до 5 150 йени след оповестяването.

Line желае да реализира напредък посредством разширение в области като разплащания с QR код посредством Line Pay, само че е притискана от съперниците си, защото има стеснен капитал, а останалите влагат доста, в това число SoftBank, чиято сходна услуга носи името PayPay.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР