Японският конгломерат Hitachi ще бъде новият собственик на завода на

...
Японският конгломерат Hitachi ще бъде новият собственик на завода на
Коментари Харесай

Сделка за $11 милиарда прави японската Hitachi собственик на завод в Севлиево

Японският конгломерат Hitachi ще бъде новият притежател на завода на швейцаро-шведската инженерна група ABB в Севлиево, откакто двете компании потвърдиха, че са приключили продажбата на подразделението " Енергийни мрежи " на втората.

Общо договорката възлиза на 11 милиарда $, като тази сума ще даде на купувачът 100% от дивизията, в която влиза и индустриалната база у нас. Към момента новата група ще оперира под името Hitachi ABB Power Grids, като все още японската компания е мажоритарен притежател с 80,1%, а ABB остава подобен с дял от 19,9%, излиза наяве от публично известие на сдружението.

Условията на договорката плануват инженерният производител да се изтегли от компанията и да продаде каузи си в границите на 3 години след включването на договорката. Самата тя беше оповестена през 2018 година.

" Продажбата разрешава на ABB да се концентрира върху основните пазарни трендове и потребностите на клиентите си, като електроснабдяване и електрообзавеждане на превоза и промишлеността, автоматизирано произвеждане, цифрови решения и все по-устойчива продуктивност ", показват от групата.

Според известието Hitachi ABB Power Grids е международен водач в енергийните системи, с годишни доходи от към 10 милиарда $ и почти 36 000 чиновници, обслужващи клиенти в над 90 страни.
 ABB откри петия си цех в България
Една от най-големите компании в света откри петия си цех в България

Инвестицията в Петрич е в размер на 7 милиона лв.

Групата на ABB има съществено наличие на българския пазар, като през предходната година тя откри петия си цех в страната, след навлизането и у нас през 1996 година.

Отново през предходната година от компанията оповестиха, че са обновили завода си в Севлиево, където се правеха артикули високо напрежение за транспорт на сила.

След разширението базата има повърхност от 14 500 квадратни метра, като в нея се правят редица действия, в това число инженеринг, монтаж и изпитване на основни силови съставни елементи за газоизолирани КРУ и генераторни прекъсвачи.

В България ABB има два завода за артикули за електро-снабдяване и електрообзавеждане в Раковски и един в Петрич. Наред с това, във Варна има съвременна сервизна станция за турбокомпресори, която обслужва клиенти както от българското, по този начин и от румънското Черноморие. Компанията разполага с над 2800 чиновници в страната, като през есента на 2019 година отвори своя втори цех в Петрич и пети в България. Централният офис се намира в София.

 ABB, която скоро ще има 5 завода в България
Компанията в топ 500 на най-големите в света, която скоро ще има 5 завода в България

И какво прави тя в двете си бази в пловдивската зона " Раковски "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР