Японският гигант Sony формира ново подразделение, посветено на изкуствения интелект,

...
Японският гигант Sony формира ново подразделение, посветено на изкуствения интелект,
Коментари Харесай

Sony иска да промени готвенето чрез изкуствен интелект

Японският колос Sony образува ново поделение, отдадено на изкуствения разсъдък, което може да промени метода, по който готвим и се храним – посредством роботи-готвачи и по-вкусни предписания.

Новото изследователско звено Sony AI ще работи в Япония, Европа и Съединените щати, като с изключение на в гастрономията, ще се концентрира върху обичайни за Sony области като игрите и датчиците за изображения, заяви AFP.

„ AI и роботиката няма да заменят готвачите. Ние се стремим да предложим нови принадлежности за разширение на творчеството им с изкуствен интелект и роботика”, споделя представителят на Sony – Шиниши Тоби.

По неговите думи, посредством сензорните технологии могат да бъдат основани нови ястия, които да угодят на човешкото възприятие за усет. За задачата Sony AI ще употребява аналитичния потенциал на изкуствения разсъдък.

Базираният в Токио софтуерен колос не е единствената компания, която се впуска в сходно предизвикателство. По-рано тази година IBM разгласи партньорство с производителя на подправки McCormick, с цел да употребява изкуствен интелект при създаване на аромати и хранителни артикули.

В бъдеще Sony планува основаване на роботизирана кухня, която да помогне на възрастните хора да си подготвят храна вкъщи, само че без потребление на открит пламък. Възможен е също сюжет за ресторант, в който роботите готвят пред гостите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР