Японският автомобилостроител Nissan Motor е подал граждански иск срещу бившия

...
Японският автомобилостроител Nissan Motor е подал граждански иск срещу бившия
Коментари Харесай

Nissan подаде иск за 90 млн. долара срещу Карлос Гон

Японският автомобилостроител Nissan Motor е подал цивилен иск против някогашния си изпълнителен шеф Карлос Гон, съобщи Би Би Си.

Искът е заведен в oĸpъжния cъд в Йoĸoxaмa, Япoния и е на стойност 10 милиарда йени, или 90 млн. щатски $.

От компанията разясниха, че желаната сума е обезщетение, с което да бъде обезщетена забележителна част от финансовите вреди, нанесени върху компанията по време на ръководството на Гон.

 Карлос Гон продължава да е в Ливан, след скрито бягство в края на предходната година от Япония, където го чака правосъден развой по обвинявания във финансови злоупотреби.

От Nissan оповестиха, че чакат сумата по компенсацията да нарасне в бъдеще, защото компанията ще изиска да бъдат възобновени санкциите, които най-вероятно ще би трябвало тя да заплати на японските финансови регулатори поради дейностите на Гон.

Автомобилостроителят заяви още, че може да заведе спомагателен иск за оскърбителен изказвания против него, отправени от Гон по време на конференция в Бейрут.

„ Тежкото ми тестване е дело на шепа безскрупулни и отмъстителни персони ”, съобщи тогава Гон във връзка с някогашните си сътрудници в Nissan.

Гoн бeшe изпpaвeн пpeд нaĸaзaтeлни oбвинeния в Япoния, че не е обявявал цялата си заплата в  продължение на 5 години, както и за укриване на дънъци и корист с фирмени средства

Скандалът с Гон сложи под въпрос бъдещето на съюза на Nissan с Renault и Mitsubishi.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР