Японският автомобилопрозиводител Toyota Motor повиши прогнозата си за годишна печалба

...
Японският автомобилопрозиводител Toyota Motor повиши прогнозата си за годишна печалба
Коментари Харесай

Toyota повиши смело прогнозата си за годишна печалба

Японският автомобилопрозиводител Toyota Motor увеличи прогнозата си за годишна облага с 54%, откакто разгласи, че има ресурс от чипове за четири месеца и не чака да бъде засегнатата от международния дефицит на полупроводници, съобщи Ройтерс.

По-рано локалните й съперници Nissan Motor и Honda Motor понижиха производството на фона на дефицита на значимите индустриални елементи.

На фона на новината акциите на най-големият производител на коли в света по пазарен дял скочиха с 1,7%, достигайки най-високото си равнище от юли 2015 година

„ В кратковременен проект не чакаме спад на производството поради липса на чипове, само че оценяваме риска, който съставлява този дефицит “, разяснява  финансовият шеф на компанията Кента Кон.

По думите му упованията са дефицита да продължи до лютото, само че казусът може да бъде решен и на по-ранен.

От компанията оповестиха, че чакат да продадат 9,73 млн. автомобила тази година, което е растеж с 3,3%  спрямо миналата прогноза, само че е под продадените през последната година 10,46 млн. автомобила.

За фискалната година, приключваща на 31 март, Toyota чака рекордна облага от 2 трлн. йени (19,13 милиарда долара), което е доста над по-ранните прогнози за облага от 1,3 трлн. йени и над упованията на анализаторите за облага от 1,542 трлн. йени.

От компанията разясниха, че оперативната й облага за тримесечието до 31 декември е повишена до 987,9 милиарда йени, като прогнозата на анализаторите, интервюирани от Refinitiv, бе за облага от 565,51 милиарда йени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР