Японският автомобилен производител Nissan представи своето виждане за мобилността на

...
Японският автомобилен производител Nissan представи своето виждане за мобилността на
Коментари Харесай

Иновативна технология на Nissan ще предвижда реакциите на водача

Японският авто производител Nissan показа своето виждане за подвижността на бъдещето на изложбата CES Asia 2019. Компанията показва технологии, сплотяващи действителния свят с виртуалния, като някои от тях даже разчитат сигналите от човешкия мозък и по този начин оказват помощ на водача, написа Automedia.bg.

На провеждащото се в Шанхай ревю Nissan сподели своите инновационни технологии Invisible-to-Visible и Brain-to-Vehicle, а също по този начин и концептуален електрически автомобил със задвижване на четирите колела IMs.

Всички нови технологии са част от концепцията Nissan Intelligent Mobility, чиято цел е да се трансформира в движеща мощ за колите на бъдещето.

С помощта на Invisible-to-Visible (I2V) водачът на автомобила да вземем за пример ще може да вижда какво има зад завоя, през който му следва да премине или зад ъгъла на постройка край пътя. Технологията събира данни от сензори, ситуирани в автомобила (както в салона, по този начин и по каросерията) и ги съпоставя с информацията, която е събрана по-рано в особено вместилище.

Системата Brain-to-Vehicle (B2V) на Nissan пък е първата по рода си. Тя интерпретира сигналите от мозъка на лидера и му оказва помощ при ръководството. Технологията предугажда реакцията на водача и му асистира за по-бързо осъществяване на дадена маневра. Системата се самообучава, като записва данните от всеки лидер и по този начин става още по-удобна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР