Японският автомобилен производител Nissan представи план за електрификация Nissan Ambition

...
Японският автомобилен производител Nissan представи план за електрификация Nissan Ambition
Коментари Харесай

Nissan обяви план за електрификация за 18 млрд. долара

Японският авто производител Nissan показа проект за електрификация Nissan Ambition 2030 за 18 милиарда $, чиято цел е 75% от продажбите в Европа до 2026 година да са на електрически коли (EV), а в Съединени американски щати до 2030 година Целта е до тогава компанията да показа 23 електрически модела. Заводът на Nissan в британския град Съндърланд ще бъде изработен напълно за EV, като това ще коства 1.4 милиарда $. Според изпълнителния шеф на компанията Макото Учида в този момент е съвършеният миг за сходни дейности, откакто Nissan стабилизира облагите си през последните три години. " Nissan излезе от рецесията и е подготвен да стартира ново ", съобщи пред Financial Times Учида.
Твърдите акумулатори са бъдещето
Важна част от капиталовия проект на Nissan e развиването на напълно твърда батерия (ASSB), която да задвижва колите на компанията. ASSB имат доста по-голям обсег от литиевойонните акумулатори, които се употребяват сега. Цената за произвеждане на този вид акумулатори е по-ниска от тази на литиевойонните, само че към момента не са задоволително сигурни, с цел да бъдат пуснати в всеобща приложимост. Компанията чака да построи цех за ASSB до три години, а стартирането на пазара се чака да бъде при започване на 2029 година Дотогава Nissan ще продължи да употребява литиевойонните акумулатори. Учида има вяра, че компанията ще успее да понижи цената за произвеждане на сходна батерия с към 65% в идващите няколко години.

Състезанието за създаване на сигурна ASSB е много конкурентно, като с изключение на Nissaн, Toyota, BMW, Volkswagen и Ford също залагат на този вид задвижване. През май BMW и Ford оповестиха обща инвестиция от 130 млн. $ в компанията Solid Power. Според изпълнителния шеф на Solid Power компанията му ще пусне пилотна серия ASSB, като те ще са в " авто мащаб ", още следващата година.

Японският авто производител по традиция изпреварва локалните си съперници, когато става въпрос за електрифициране на каталозите. Компанията беше първата азиатска такава, която показа електрически модел - Nissan Leaf, който навлезе на пазарите преди 10 години. Въпреки упоритостите на Nissan компанията не се включи в пакта за прекратяването на продажбата на коли, които се задвижват от мотори с вътрешно горене, до 2040 година Той беше подписан по време на Конференцията на Организацията на обединените народи (ООН) за изменението на климата, която се организира в Глазгоу. Освен Nissan Toyota, Honda и BMW също не го подписаха.
Реклама

Японският производител имаше сложни няколко години от финансова позиция. Причината беше абсурдът с някогашния изпълнителен шеф Карлос Гон. Той беше извънредно известно лице в Япония, само че през 2018 година беше задържан дружно с дясната му ръка Грег Кели. Срещу тях беше повдигнато обвиняване за финансови измами, като се твърди, че те съзнателно са занижавали заплатата на Гон в разнообразни документи. Грег Кели към момента чака своята присъда, като е пуснат под гаранция. Гон обаче съумя да избяга от Япония, и то по един от най-атрактивните способи - прикрит в кутия, натоварена в частен аероплан. Оттогава той е в Ливан, като твърди, че повода за обвиняванията е нежеланието на огромна част от борда да одобрят евентуално обединение с Renault.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Промишленост
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР