Японският автомобилен концерн Тойота“ временно спира работата на 16 от

...
Японският автомобилен концерн Тойота“ временно спира работата на 16 от
Коментари Харесай

16 завода на „Тойота“ временно спират работа

Японският авто тръст „ Тойота “ краткотрайно стопира работата на 16 от общо 18 завода.

Решението е взето поради нарушеното енергоподаване след мощното земетресение от 6,7 по Рихтер на 5 против 6 септември, съобщи телевизия NHK. Компанията отбелязва, че измежду най-силно засегнатите фабрики е този в град Томакомаи, където се създават някои от частите за колите. Очаква се индустриалният цикъл да бъде обновен не по-рано от 11 септември.

Междувременно управляващите оповестиха, че е възобновено електричеството в префектура Хокайдо, където беше епицентърът на мощния трус. По данни на компанията „ Хокайдо Електрик Пауър “ от 2,93 млн. здания, останали без ток, сега към момента не е възобновено зареждането в 200 000.

В събота се чака още веднъж да проработи и основното летище на Хокайдо. От центъра за ръководство на полетите въпреки всичко предлагат на пасажерите авансово да ревизират за полетите, защото не е изключено да има и анулирани. По последни данни, земетресението погуби 17 души, 300 пострадаха и още 26 се считат безследно изчезнали.

Земетресението беше предшествано от тайфуна „ Джеби “ - най-силният в Япония за 25 години, удари основния остров на страната, като унищожи инфраструктурата и аргументи най-малко 11 смъртни случая.

Страната претърпя огромно земетресение и през юни, което докара до гибелта на трима души и до повече от 200 ранени.

Япония е сеизмично деен район. През март 2011 година земетресение от 9,0 степен провокира цунами, което засегна японската атомна електроцентрала Фукушима и докара до приключването на радиоактивни материали и прекъсването на централата. Инцидентът се счита за най-лошото нуклеарно злополучие в света след Чернобил. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР