Японският автомобилен гигант Nissan Motor Co. е изправен пред възможност

...
Японският автомобилен гигант Nissan Motor Co. е изправен пред възможност
Коментари Харесай

Nissan е заплашен от глоба от $18 млн.

Японският авто колос Nissan Motor Co. е изправен пред опция да получи санкции до 18 милиона $ (приблизително 2 милиарда йени) от японската Комисия за наблюдаване на скъпите бумаги и тържищата (SESC), заяви АП.

Агенцията отбелязва, че санкцията се постанова поради хипотетичното недокладване на приходите на някогашния началник Карлос Гос. По-рано през днешния ден държавният регулатор на скъпи бумаги реши да стартира следствие на изказванията, което може да докара до налагане на санкции на сдружението по-късно през годината .

Тъй като следствието ще се концентрира върху вероятни нарушавания на японския закон за скъпите бумаги, делото ще остане настрана от наказателното дело, стартирано от SESC против Ghosn и Nissan, което докара до арест на някогашния началник предходната година през ноември.

Миналия месец Гос участва на първата си досъдебна процедура в Окръжния съд в Токио, до момента в който датата за започване на процеса към момента не е избрана. Гос отхвърля всички обвинявания против него.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР