Японският автомобилен гигант Mitsubishi има интерес да изгради газова електроцентрала

...
Японският автомобилен гигант Mitsubishi има интерес да изгради газова електроцентрала
Коментари Харесай

Mitsubishi ще строи газова електроцентрала в Северна Македония

Японският авто колос Mitsubishi има интерес да построи газова електроцентрала с мощ 250 MW в Северна Македония. Това заяви държавната енергийна компания ESM, представена от SeeNews. Автомобилната компания изследва опцията за създаване на централата наоколо до въглищната електроцентрала REK Bitola.

Представителите на японския производител на коли са изразили подготвеност да вземат участие и в построяването на други централи, планувани в проекта за преход към възобновима сила на Северна Македония. Припомняме, че страната се ангажира да понижи въглеродните излъчвания с 51% до 2030-а година спрямо равнищата от 1990-а.
 Mitsubishi стопира продажбите си в Европа
Mitsubishi стопира продажбите си в Европа

Компанията продава в района от 1975 година, произвеждаше коли в Холандия

През последните три години Mitsubishi влага към 2 милиарда евро в построяването на газови електроцентрали.

През 2020-а година от Mitsubishi Motors оповестиха, че ще спрат продажбите на нови коли в Европа, когато настоящите й артикули стигнат края на виталния си цикъл.

Компанията желае да се концентрира върху печелившия си бизнес в Югоизточна Азия, като част от оповестения нов тригодишен средносрочен бизнес проект, ориентиран към понижаване на загубите.

Японската марка продава коли в Европа от 1975-а година, като създава коли в завода си Недкар в Роден, Нидерландия от 1995-а до 2012-а година. Mitsubishi продаде Nedcar на нидерландската индустриална компания VDL Group през декември 2012-а. В завода към този момент се създават BMW X1, Mini хечбек и Mini Countryman.

През 2019-а година Mitsubishi уточни, че желае да ускори европейските си интервенции, като сътвори нова компания, която да следи районните продажби след години разчитане на локалните вносители.

Компанията задейства проект за стесняване на работния личен състав и производството и затваряне на нерентабилни дилъри, с цел да понижи 20 % от закрепените разноски до 2022-а година.
 Mitsubishi преобрази напълно Outlander за четвъртото му потомство
Mitsubishi преобрази напълно Outlander за четвъртото му потомство

Ето как
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР