Японски учени оповестиха за предстоящ клиничен опит с използване на

...
Японски учени оповестиха за предстоящ клиничен опит с използване на
Коментари Харесай

Индуцирани стволови клетки ще лекуват увреждания на гръбначния мозък

Японски учени оповестиха за иден клиничен опит с потребление на индуцирани стволови кафези за лекуване на увреждания на гръбначния мозък, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Клиничният опит е утвърден от японските управляващи и е планувано да бъде осъществен от екип от университета Кейо в Токио тази година. На първо време в проучването ще вземат участие 4-има пациенти. Става въпрос в гръбначния мозък на всеки от тях да се трансплантират 2 милиона индуцирани плурипотентни стволови кафези. Хирургичната намеса ще бъде последвана от едногодишна стратегия за възобновяване и следене на здравословното положение.

Главната цел на клиничния опит, какъвто съгласно учените до момента не е осъществяван, е да се ревизира безвредността на трансплантираните кафези и да се удостовери ефикасността на метода. "Ще създадем всичко, което е по силите ни, с цел да осигурим лекуване на пациентите, гарантирайки, че то е безвредно ", съобщи на конференция специалистът Хидеюки Окано.

Изследването ще обхване пациенти на 18 и повече години, които изцяло са изгубили двигателните и сетивните си функционалности. Индуцираните плурипотентни стволови кафези са зрели кафези, които са върнати в ембрионалното си положение. От тях могат да се образуват всевъзможен тип кафези според от мястото, където са вградени. Индуцирани плурипотентни стволови кафези към този момент бяха употребявани за лекуване на очни заболявания, а наскоро и в битката с заболяването на Паркинсон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР