Японската сонда Хаябуса 2 успешно кацна на астероида Рюгу с

...
Японската сонда Хаябуса 2 успешно кацна на астероида Рюгу с
Коментари Харесай

„Хаябуса 2“ успешно кацна на астероида Рюгу

Японската сонда " Хаябуса 2 " сполучливо кацна на метеорита Рюгу с диаметър 900 метра, който се намира на 340 милиона километра от Земята , с цел да събере проби от скалистата му повърхнина, оповестяват международните организации, базирайки се на Японската галактическа организация (ДЖАКСА).

 
Ръководителят на плана Юичи Цуда , представен от ДПА, заяви, че кацането е осъществено при допустимо " най-хубавите условия ".
 Астероидът Рюгу е с диаметър 900 метра Астероидът Рюгу е с диаметър 900 метраБГНЕС
Непосредствено след позиционирането си върху повърхността на Рюгу , сондата " Хаябуса 2 " е изстреляла снаряд в повърхността на метеорита, и е събрала проби, които би трябвало да върне на Земята за разбор.

След сполучливото привършване на задачата галактическият уред ще се завърне в орбита към Рюгу, където ще остане до края на годината.-->
 
ДЖАКСА възнамерява още спускания на повърхността на метеорита .
 Японската сонда Хаябуса 2 сполучливо кацна на метеорита Рюгу Японската сонда „ Хаябуса 2 “ сполучливо кацна на метеорита РюгуБГНЕС
По мотив сполучливото кацане шефът на НАСА Джим Брайдънстайн поздрави в Twitter японските си сътрудници.
 
" Поздравления за ДЖАКСА за сполучливото кацане и събиране на проби. НАСА се надява в бъдеще, след приключването на личната й задача за връщане на проби от метеорит, да съпостави данните и да ги показа с Япония ", гласи туитът на Брайдънстайн .
Congratulations to on a successful touchdown and retrieval! is looking forward to comparing data and sharing samples with Japan from our own asteroid sample return mission,, when it returns from asteroid Bennu in 2023.
— Jim Bridenstine (@JimBridenstine) НАСА чака сондата ѝ " Озирис-Рекс ", чиято цел е да върне на Земята проби от астериода Бену , да се завърне през 2023 година Завръщането на японската сонда " Хаябуса 2 " с пробите от Рюгу се чака в края на 2020 година
 
Японската сонда с тегло близо 600 кг беше изстреляна през декември 2014 година от космодрума Танегашима , ситуиран на едноименния остров в префектура Кагошима .
 Ръководителят на плана Юичи Цуда (вляво) Ръководителят на плана Юичи Цуда (вляво)БГНЕС
" Хаябуса 2 " доближи метеорита Рюгу през юни предходната година. Първоначално беше планувано сондата да кацне на повърхността му през октомври. Кацането не се реализира, защото се оказа, че повърхността е по-скалиста от предстоящото.
 
Сондата " Хаябуса 2 " ( " Сокол 2 " ) съставлява модифицирана версия на първия уред със същото име, който за първи път в историята съумя да достави на Земята проби от различен галактически обект, с изключение на Луната - от метеорита Итокава .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР