Японската сензация Рьою Кобаяши триумфира в последното за сезона състезание

...
Японската сензация Рьою Кобаяши триумфира в последното за сезона състезание
Коментари Харесай

Кобаяши грабна и Малката световна купа, Зографски с национален рекорд

Японската сензация Рьою Кобаяши победи в последното за сезона съревнование по ски полети в словенския зимен център Планица. Азиятецът постави връх на шанцата в първия си опит, в който прелетя невероятните 252 метра, а във втория си опит реализира 230,5 метра.
 Влади Зографски приключи 18-и в Лахти
Успехът на Кобаяши, който още преди няколко седмици завоюва Голямата международна купа по ски скок, му разреши да добави към сбирката си и Малката международна купа по ски полети, победа във веригата " Планица 7 ", както и втори най-силен сезон откъм извоювани точки за всички времена. Японецът приключва сезона с 13 победи за Световната купа, 21 подиума и общо 2085 точки, като с изключение на тях той завоюва най-престижната конкуренция в света на ски скоковете - " Четирите шанци ".

Втори в генералното класиране остана австриецът Щефан Крафт с 1349 точки, до момента в който на трето място приключва носителят на Световната купа за предходния сезон Камил Стох от Полша с 1288 точки.



Топскачачът ни Владимир Зографски приключи мощно сезона. Във втория си опит на шанцата в Планица той прелетя 214 метра, което е нов народен връх. Българинът усъвършенства с половин метър най-хубавото си достижение от 2013 година, което бе сложено още веднъж в словенския зимен център, само че в квалификационен скок.

Така Влади приключи на 27-ото място в последното съревнование за сезона. През тази акция Зографски събра 134 точки, което му отреди 33-о място в генералното класиране.

Постижението на българина е неповторимо единствено по себе си, защото то е номер 1 в света за страните, които нямат шанца. Пред него в класирането има единствено състезатели от страни, където има и солиндни условия за подготовка. От наградни фондове Зографски е спечелил 13 400 швейцарски франка.

В класирането по народи България заема 11-място в света, като след нашата страна се подреди пред Съединени американски щати, Канада и Италия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР