Японската полиция издирва двама чуждестранни сноубордисти след като лавина падна

...
Японската полиция издирва двама чуждестранни сноубордисти след като лавина падна
Коментари Харесай

Двама американски сноубордисти изчезнаха след лавина в Япония

Японската полиция търси двама задгранични сноубордисти откакто лавина падна в планинския централен регион Нагано предходния ден.

Двойката, за която се оповестява, че е изпаднала в безсъзнание, е била измежду петимата души, наранени от снежното злополучие в неделя. Те са карали сноуборд като част от по-голяма група отвън патрулираните зони на ски курорта в село Отари. Другите трима са съумели да се спуснат сами. Полицейски екип от 12 души организира издирването, само че не съумя да изпрати хеликоптер поради неприятното време.

Що се отнася до изчезналата двойка, се знае почти къде се намират, само че не се знае точното местонахождение, защото е натрупало още сняг. Местните управляващи оповестиха, че 13 души, измежду които американци и канадци, са били отвън пистите, когато е паднала лавината.

Миналата седмица леден фронт покри огромна част от Япония с изобилен сняг, в това число Нагано. Той е известен район за снежни спортове, който притегля задгранични туристи. В момента в региона са в действие предизвестия за лавини и сняг от Японската метеорологична организация.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР