Японската марка №1 е известна с масово произвежданите си автомобили, предлагани в

...
Японската марка №1 е известна с масово
произвежданите си автомобили,
предлагани в
Коментари Харесай

Toyota Made in Japan /но само за там/ - видео

Японската марка №1 е известна с масово произвежданите си коли, предлагани в целия свят. Но и тя има “забежки ”, които са локално производство и се оферират единствено в страната. Става въпрос за нискосерийни модели с по-специална структура и тип, повечето от които сякаш слезли от екрана, показващ симпатични мултфилми.

Toyota Sera
Този автомобил е дал може би концепцията за необикновените порти на суперавтомобила McLaren F1. Все още има късмет да се види интересният автомобил, само че единствено при разходка до Страната на изгряващото слънце. Въпреки спортния си външен вид автомобилчето не предлага особена динамичност – моторът му е с две нива на мощности – 75 и 110 к.с.



Toyota WiLL
Това е цяла фамилия ексцентрични хечбеци с име WiLL, създадено от Toyota в рамките на едноименна маркетингова акция. Идеята е била завземане вниманието на младежката публика и с изключение на автомобил в рамките на програмата WiLL влизали още микровълнови печки, аудиосистеми и и даже... бонбони. Toyota в интервала 2000 - 2005-а прави три модела WiLL (WiLL Vi, WiLL VS и WiLL Cypha), като последната се купувала за няколко месеца и по-късно се прибирала в салона за следващия мераклия.



Toyota i-Road
Това не е и автомобил в същинския смисъ на думата, а по-скоро електрически трицикъл, по този начин и не излязъл в продажба. Около 100 сходни машинки били раздадени на фамилии и компании, които изявили желание да вземат участие в тестванията им. Те са приключили предходната година и в резултатите се означават високата подвижност и деловитост на експлоатация в градски условия. Правят впечатление положителната самостоятелност – 50 км в градски условия и презареждане за половин час.



Toyota eCom
В далечната към този момент 1997-а година 50 екземпляра на този двуместен хечбек се пускат в модерната през днешния ден система за шерване на автообили /каршеринг/ и до наши дни са се използвали безпроблемно повече от 30 от тях. Сега могат да се намерят единствено при колекционери или в автомобилни музеи.



Toyota iQ Supercharged GRMN
След като има състезателен Smart-звяр дело на Brabus, за какво да няма сходен японски на базата на модела Toyota iQ? В 2012-а направили сто особенни екземпляра на субкомпактната машинка с дискови спирачки на четирите колела, пренастроили окачването, обновили екстериора и интериора. Монтирали и турбокомпресор, вдигнал мощноста на мъника с 28 к.с. до 120 “кончета ”.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР