Японската корпорация Fujifilm обяви поглъщането на американската компания Xerox.Обединението ще

...
Японската корпорация Fujifilm обяви поглъщането на американската компания Xerox.Обединението ще
Коментари Харесай

Fujifilm поглъща Xerox за $6,1 милиарда

Японската корпорация Fujifilm разгласи поглъщането на американската компания Xerox.
Обединението ще стане въз основата на към този момент съществуващата компания Fuji Xerox , от която японците имат 50,1% от акциите.

Общата взаимна компания ще изкупи каузи на Fujifilm в размер на 75% за $6,1 милиарда, а по-късно тези парични средства ще бъдат употребявани за изкупуването на новите акции на Xerox. Печалбата от обединеното произвеждане на двете компании в една обща корпорация, се пресмята на $1,7 милиарда към 2022 година.

Досега Fujifilm и Xerox отчитаха само намаление на облагите и загуби, най-вече от отхвърли на милионите офиси да работят с хартиени документи. След като договорката бе публично оповестена, при предварителните търгове, цените на акциите на Xerox набъбнаха с съвсем 4%. Но макар анонса на договорката, цените на акциите на Fujifilm спаднаха с над 8%.

Във връзка с поглъщането на Xerox от Fujifilm осведомителната организация Reuters заяви, че ще бъдат уволнени над 10 000 души.

Решението за договорката бе утвърдено от бордовете на шефовете и на двете компании на 30 и на 31 януари.

Bloomberg от своя страна означи, че това значи край за независимостта на Xerox, известна със своите копирни машини, която попадна под ударите на съперници като Canon и други азиатски компании.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР