Японската корпорация Eizo увеличи портфолиото си с професионални монитори. Компанията

...
Японската корпорация Eizo увеличи портфолиото си с професионални монитори. Компанията
Коментари Харесай

Eizo ColorEdge CG279X: професионален монитор с поддръжка на HDR

Японската корпорация Eizo усили портфолиото си с професионални монитори. Компанията анонсира новия 27-инчов екран ColorEdge CG279X, предопределен на първо място за експертите по видеомонтаж и предпечатна подготовка.

Eizo ColorEdge CG279X употребява 10-битова IPS матрица с резолюция 2560х1440 пиксела. Обхващат се 99% от Adobe RGB и 98% от DCI-P3 цветовото пространство. Ъглите на виждане са 178 градуса по хоризонтала и вертикала. Максималната бляскавост доближава 350 кандела на квадратен метър, а контрастът се показва посредством съотношението 1300:1. Времето за реакция на точката е 13 милисекунди от сиво към сиво. Дисплеят поддържа HDR режима и поддържа професионалните функционалности HLG (hybrid log-gamma) и PQ Curve (perceptual quantization).



Подобно на другите монитори на Eizo, новият ColorEdge CG279X разполага с калибриращ датчик. Настройката се реализира от приложението ColorNavigator 7, включено в комплекта.



Друг забавен миг е вграденият датчик за осветеност и температура, с мощта на който мониторът в действително време може да настройва цветността и яркостта на екрана. Налични са DVI-D, HDMI, DisplayPort, USB Type-C, USB Type-A и USB Type-B интерфейси.

Продажбите на монитора Eizo ColorEdge CG279X стартират през месец ноември тази година при цена 2200 евро .
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР