Японската компания за дигитализиране на бизнеса Ricoh, чийто приходи възлизат

...
Японската компания за дигитализиране на бизнеса Ricoh, чийто приходи възлизат
Коментари Харесай

Грандиозна сделка! Японски гигант стана миноритарен акционер в българската "Немечек"

Японската компания за дигитализиране на бизнеса Ricoh, чийто доходи възлизат на над 18 милиарда $ и която оперира на световно ниво, стъпи и на българския пазар, откакто е придобила 20% дял от учредената през 1998 година Немечек България, показват от самата компания.

Сделката, чиято цена не беше оповестена, е станала посредством придобиване на 100% от сдружението "Докууеър ", написа money.bg.

"За нас това не е просто стичане на събитията, а знакова инвестиция и още едно изрично самопризнание за екипа на Немечек България, тъй като главната част от системата DocuWare се създава точно от нашите експерти от 1998 година насам ", показва създателят на компанията Георги Брашнаров в известие до медиите.

"Очакваме съдействието с Ricoh занапред да открие нови хоризонти и да ускори в допълнение присъединяване ни в реализирането на планове на световно равнище с опция за разгръщане на екипа ни. "

DocuWare е цифрова платформа за ръководство на документи и работа с информация и е един от първите артикули на Немечек. Според самата компания той към този момент е стъпил на 90 пазара по света, като се употребява от 500 хиляди консуматори в 12 хиляди компании.

Именно придобиването на DocuWare е било задачата на Ricoh, излиза наяве от известието.

През предходната година приходите на Немечек набъбнаха с над 16% до 17,9 млн. лева, като с изключение на DocuWare компанията е основател на Vectorworks Architect, който се употребява от повече от 650 хиляди консуматори на световно ниво и през тази година стана част от селекцията на най-хубавите бизнес принадлежности на Newsweek, и FM Center, което е първото решение за ръководство на здания в България, като към този момент се популяризира и на турския пазар.

"Признанието на Ricoh е доста значимо за нас, само че е единствено едно от достиженията на нашите експерти, с които се гордеем, когато вършим равносметка на тези 20 години ", показва Брашнаров.

"Не по-малко значими са резултатите на екипите, които работят в другите посоки на компанията. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР