Японската компания направи това, като регистрира любопитен патент. Всъщност новата

...
Японската компания направи това, като регистрира любопитен патент. Всъщност новата
Коментари Харесай

Мързи ли ви да разхождате кучето? Робот Toyota го прави вместо вас

Японската компания направи това, като записва любопитен патент. Всъщност новата разработка на компанията съставлява специфична роботизирана платформа за разхождане на кучета. Може да се ръководи както от животно благодарение на датчици за състояние на лапите, по този начин и от човек.

Системата също по този начин управлява каишката, като я прави по-дълга или по-къса. Ако животното се движи прекомерно бързо, роботът ще спре и няма да се движи, до момента в който кучето не се успокои.

В същото време притежателят може освен да ръководи разходката отдалечено, само че и да бъде на платформата на самия робот, изправен или седнал. Дизайнът планува това. Последното евентуално ще помогне на хора с лимитирана пъргавина.
`Мързи

Също по този начин платформата може да прави фоторепортажи за разходката и да събира изпражнения след кучето. Ако кучето уринира, то ще измие урината. Съдейки по огромните размери на роботизираната платформа, тя е предопределена за частни къщи и имоти, а не за мегаполиси.

Разбира се, концепцията е добра, само че действителният резултат е малко евентуален. Не всички патенти оцеляват, с цел да бъдат приложени. Второ, макар очевидното улеснение, платформата ще е неуместна за потребление във високи здания без асансьор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР