Японската компания Honda започва реструктуризация на глобалната си производствена мрежа,

...
Японската компания Honda започва реструктуризация на глобалната си производствена мрежа,
Коментари Харесай

Honda закрива европейските си заводи

Японската компания Honda стартира реструктуризация на световната си индустриална мрежа, вследствие на което ще бъде затворен единственият цех на територията на Европейски Съюз - този в Суиндън, Англия. Предприятието ще спре работа през 2021 година, като това ще докара до редуциране на 3500 служащи и чиновници.

В известието на Honda са споделя, че решението е взето " поради невижданите промени в автомобилната промишленост ", които са наложени от прекосяването към електрифицирани модели. Затова и компанията ще се насочи към райони, където ще има по-сериозно търсене на такива коли.

Другата причина поради затварянето на завода в Суиндън е идното излизане на Англия от Европейски Съюз. В Honda чакат " Брекзит " да докара до съществени проблеми с продажбите на нови коли и доставките на съоръжение във Англия, като един от тях ще е повишение на цените.

Сега в британския град се създава хечбекът Civic за Европа. Заводът е благосъстоятелност на Honda от 1985 година, като в началото в него се правеха единствено мотори. През 1992 година стартира да се създава седанът Accord, а при започване на 2000 година - моделите Jazz и CR-V. Предприятието сглобява и турбоморите - бензинови VTEC Turbo с размер 1,0 и 1,5 литра, и дизеловите 1.6L i-DTEC.

Японците възнамеряват да закрият и фабриката си в Турция, където се сглобява седанът Civic. Това дружество създава 38 000 коли годишно, като ще бъде затворено също през 2021 година В него работят 3200 чиновници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР