Японската компания "Хонда" възнамерява затвори своя британски автомобилен завод в

...
Японската компания "Хонда" възнамерява затвори своя британски автомобилен завод в
Коментари Харесай

Хонда смята да затвори завода си в Суиндън, освобождава 3500 работници

Японската компания "Хонда " има намерение затвори своя английски авто цех в Суиндън, закривайки 3500 работни места, заяви телевизия Sky News. Според Sky формалното известие на "Хонда " може да бъде реалност във вторник, когато японската компания разгласи, че заводът в Суиндън ще би трябвало да бъде затворен през 2022 година.
На този стадий няма удостоверение на информацията от страна на представител на Honda. Говорител на английското бизнес министерство обаче съобщи: "Това са спекулации, тъй че няма да го разясняваме ".
През предходната година "Хонда " създаде малко над 160 хиляди автомобила в английската си фабрика, където се вършат моделите Civic и CV-R, което съставлява малко над 10% от общата произвеждане във Англия на 1,52 милиона автомобила годишно.
От японската компания обявиха през предишния месец, че ще затворят краткотрайно английските си интервенции за шест дни през месец април, с цел да оказват помощ за справяне с вероятните гранични проблеми след отдръпването на Англия от Европейския съюз, което по проект би трябвало да стане на 29-и март. "Хонда " също по този начин уточни, че се приготвя да усили авансово продукцията си в завода, с цел да построи ресурси, или с цел да достави към този момент съединените коли в чужбина.
Смята се, че фактори, разнообразни от към момента неразбираемия развой на Брекзит, са съдействали за това решение на Honda, оповестява Sky News, само че добавя, че едно сходно известие ще бъде реалност малко повече от две седмици, откакто друга огромна японска компания "Нисан " анулира проектите си за произвеждане на X-Trail спортни коли във Англия.
Междувременно и Би Би Си заяви, че Honda ще разгласи затварянето на завода си в Суиндън.Агенция Ройтерс пък припомня, че японските автомобилни производители "Нисан ", "Хонда " и "Тойота " създават към половината от английските коли и дружно с останалата част от автомобилния бранша са последователи на свободната и неограничена търговия след Брекзит, призовавайки политиците на Острова да обезпечат допустимо най-скоро изясненост по този основен въпрос.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР