Японската Honda възнамерява през следващите години да произвежда милиони електрически

...
Японската Honda възнамерява през следващите години да произвежда милиони електрически
Коментари Харесай

Какво ще се случи с Honda в близко бъдеще

Японската Honda има намерение през идващите години да създава милиони електрически транспортни средства на три електрически платформи, една от които, апропо, ще бъде създадена взаимно с General Motors. На първата от тези платформи ще се появи електрически " пристан кар " за Япония през 2024 година По-големият модел на втората платформа ще дебютира в Северна Америка през 2026 година

Планира се обаче и двете архитектури да се употребяват за коли с други размери. Третата платформа ще бъде приблизително огромна и ще се появи през 2027 година Разработката ѝ се прави взаимно с General Motors и американците, несъмнено, също ще я употребяват в своите модели. Предвижда се и потреблението на акумулатори Ultium от GM.

Също по този начин, в близко бъдеще Honda възнамерява да пусне два електрически автомобила на американската платформа Ultium. Първият ще бъде Honda Prologue, а вторият ще съставлява SUV с марка Acura. Именно тези коли би трябвало да разрешат на компанията да навлезе на пазара в Северна Америка.

Една от оповестените платформи ще се споделя e:Architecture. Електрическите транспортни средства основани на нея ще се появят през 2026 година и най-вероятно ще бъдат фокусирани най-вече за Китай. Очевидно техни предвестници ще бъдат демонстрираните по-рано концепции e:N SUV, e:N GT и e:N Coupe.

Като цяло Honda дава обещание да показа минимум 30 нови електрически транспортни средства до 2030 година. През същата година Honda има намерение да е продала към този момент два милиона електрически транспортни средства. Според ръководителя на марката Шинджи Аояма, 750 000 до 800 000 от тях ще дойдат от Северна Америка, почти същият брой от Китай и 400 000 до 500 000 от Япония и „ други пазари “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР