Японската Fujifilm Holdings Corp. получава контрол над американската компания Xerox

...
Японската Fujifilm Holdings Corp. получава контрол над американската компания Xerox
Коментари Харесай

Fujifilm поглъща Xerox в обща компания за $18 милиарда

Японската Fujifilm Holdings Corp. получава надзор над американската компания Xerox Corp. като част от договорка, която ще сътвори обединена компания на стойност 18 милиарда $, оповестява Bloomberg.

В рамките на съглашението Xerox, с пазарна стойност от 8.3 милиарда $, ще се причисли към взаимното дружество Fujifilm Xerox.

Акционерите на Xerox ще получат специфични парични дивиденти в размер на 2,5 милиарда $ или към 9,80 $ на акция и ще имат 49,9% от взаимното сдружение.

Съвместното дружество ще редуцира 10 000 работни места по целия свят, защото Fujifilm организира преструктуриране на активността си, заяви японската компания в сряда.

Акциите на новото сдружение Fuji Xerox ще се търгуват на Нюйоркската фондова борса. Седалището на компанията ще се намира в Норуалк, щата Кънектикът и Токио.

Сделката отбелязва края на независимостта на американската компания, чиито корени ни връщат при започване на 20-ти век. Въпреки че Xerox се популяризира с копирната си техника, той претърпява сложни времена. Canon и другите азиатските съперници подкопаха господството на компанията. Развитието на нови технологии като електронната поща и другите форми на цифрова връзка също отслабиха позицията на Xerox.

Очаква се новата компания да увеличи растежа на приходите заради световния обсег на активността си, като продължи да се развива в региона на мастиленоструйния щемпел, визуализацията и изкуствения разсъдък.

" Предложеното обединение... ще отвори обилни благоприятни условия за напредък и по-висока продуктивност на обединената компания, като в същото време обезпечи забележителна стойност за акционерите на Xerox ", сподели Джеф Джейкъбсън, основен изпълнителен шеф на Xerox.

Той ще стане и основен изпълнителен шеф на взаимната на компанията Fuji Xerox.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР