Японската фондовата борса затвори на зелено днес след петдневния спад.

...
Японската фондовата борса затвори на зелено днес след петдневния спад.
Коментари Харесай

Японските акции се повишиха следвайки посоката на Wall Street

Японската фондовата борса затвори на зелено през днешния ден след петдневния спад. Инвеститорите се успокоиха за следствията от отрицателните резултати от нападателната политика на Централната банка (BOJ) от началото на седмицата.

Индексът Nikkei 225 се увеличи с 0,46% и затвори на 26 508, до момента в който по-широкият показател Topix добави  0,78% до 1908 в четвъртък, нараствайки от най-ниските си равнища от към два месеца и следвайки облагите на Wall Street, осведоми Trading Economics.



Последствията от изненадващата смяна в политиката на Японската централна банка отслабват, като доходността на световните облигации се стабилизираха в четвъртък.

Почти всички браншове вземат участие във възобновяване, като най-забележими облаги записаха участниците в показателя, като Toyota Motor (1,8%), Kawasaki Kisen (5,5%), Nintendo (1,6%), Sony Group (0,9%) и Toshiba Corp (4,3%).

Финансовите компании също усилиха облагите, да вземем за пример Mitsubishi UFJ (2,2%), и свиха загубите - Sumitomo Mitsui (-1,5%) и Mizuho Financial (-0,6%).

В същото време японската йена се стабилизира над 132 за $, насочвайки се към четиримесечния връх от 130,56, доближат по-рано през седмицата.



Ходът на Централната банка на Япония (BOJ) за стягане на паричната политиката пристигна по-рано от предстоящото, отразявайки продължаващия напън от страна на централните банки по света да покачат лихвените проценти.

Корекцията на контрола на изненадващата крива на рентабилност също тласна референтната 10-годишна рентабилност на JGB до 0,49% - най-високата стойност от 2015 година Goldman Sachs позволява, че идващият ход на BOJ може да е отвод от политиката за негативни лихвени проценти, с цел да усъвършенства пазара на JGB, съгласно Bloomberg.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР