Японската брегова охрана е открила мъртъв световноизвестният създател на манга ...

Японската брегова охрана е открила мъртъв световноизвестният създател на манга

Създателят на Yu-Gi-Oh! е намерен мъртъв край бреговете на Окинава

Японската брегова защита е разкрила мъртъв световноизвестният основател на манга комикси и дизайнер на игри Казуки Такахаши, оповестява японският уебсайт NHK.

Тялото на 60-годишният основател на мангата Yu-Gi-Oh! (в превод от японски - " Цар на игрите " ) е бил открит край крайбрежията на град Наго в Окинава сутринта в сряда, 6 юли.

Преминаваща наоколо лодка е разкрила тялото му да се носи по водата, като от екипажа са се обадили на незабавния телефон на полицията, с цел да изпратят екипи на мястото.

Според информацията Такахаши е открит облечен в съоръжение за гмуркане с шнорхел.

Назначена е аутопсия, която да дефинира какво е предизвикало гибелта на мъжа. Полицията в Наго не престава следствието си по случая.

Най-известната манга на Такахаши несъмнено е Yu-Gi-Oh!, която предизвика основаването и на специфични карти за игра с чудовища. Самата история е фокусирана върху голям брой настолни игри във вселената, доказателство за любовта на Такахаши към настолните игри и игрите, основани на карти.

По Yu-Gi-Oh! има основани и редица аниме сериали, едноименният от които се излъчва и в България. Сериалът " Ю-Ги-О! " се излъчва в началото по bTV през 2004 и 2005 година като са излъчени първи и втори сезон, а по-късно и по Диема Фемили през 2008 година

Отделно от това Stars издават в България DVD дискове с всички 6 сезона с български дублаж, като озвучаващия екип е този от bTV, а от трети сезон дублажът е на студио " Доли ".

Междувременно мангата предизвика основаването и на тестета с карти за Дуели с чудовища, още веднъж дело на Такахаши.

Източник: webcafe.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg