Япония засилва реваншистките си планове за Курилските острови. Това заяви

...
Япония засилва реваншистките си планове за Курилските острови. Това заяви
Коментари Харесай

Русия обвини Япония в засилен реваншизъм за Курилските острови

Япония ускорява реваншистките си проекти за Курилските острови. Това съобщи секретарят на Съвет за сигурност на Русия Николай Патрушев, представен от ТАСС.

Граничната конюнктура на територията на Далекоизточния окръг се образува в изискванията на увеличение на военното наличие на Съединени американски щати и техните съдружници в Арктика и Азиатско-тихоокеанския район и активизиране на реваншистките желания на Япония във връзка с Курилските острови посредством основаване на нови военни блоков е, уточни той на заседание по въпросите на националната сигурност в Далекоизточния федерален окръг в Хабаровск.

От средата на предишния век Москва и Токио от време на време договарят за спокойно съглашение след Втората международна война. Основната спънка за сключването му е въпросът за собствеността върху южната част на Курилския било.
 Япония към този момент ще назовава южните Курилски осторови
Япония към този момент ще назовава южните Курилски осторови " японска територия под окупация "

Това е записано в документ

Става дума за четири острова от Курилския архипелаг — Итуруп, Шикотан, Кунашир и Хабомаи. Въпреки че през 1945 година целият архипелаг е анексиран от някогашния Съветски съюз, японската страна оспорва собствеността на въпросните четири острова и на групата от в този момент необитаеми острови, които в Япония се назовават ​​Хабомаи.

През 1956 година Москва и Токио подписват декларация за привършване на военните дейности, само че и до момента кротичък контракт не е подписан.

До 2003 година японската дипломация публично наричаше островите " нелегално окупирани ", а до 2012 година — " изконни земи " . От 2012 година държавното управление избягваше тези формулировки, надявайки се на компромис с Русия.

От своя страна съветското външно министерство неведнъж е подчертавало, че съветският суверенитет над островите не предстои на подозрение.
 Япония отхвърли да е предложила на Русия общо ръководство на противоречивите Курилски острови
Япония отхвърли да е предложила на Русия общо ръководство на противоречивите Курилски острови

Заради разногласието не могат да подпишат кротичък контракт за преустановяване на Втората международна война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР