Япония възнамерява да ваксинира олимпийските си атлети преди Игрите в

...
Япония възнамерява да ваксинира олимпийските си атлети преди Игрите в
Коментари Харесай

Япония ще ваксинира своите участници на Олимпийските игри

Япония има намерение да имунизира олимпийските си спортисти преди Игрите в Токио, оповестиха локалните медии в сряда.

Организаторите на Летните олимпийски игри и Японският олимпийски комитет не разясниха информациите в Nikkei и Yomiuri Shimbun, които не показаха източниците си. Вестниците обявиха, че към 2500 души, в това число спортисти и треньори ще бъдат включени във имунизацията, като японските спортни федерации ще дават отговор за администрирането на дозите. Японското държавно управление преди отхвърли да обмисля проект за имунизация на спортисти преди локалното население.

По-рано този месец, американската компания за ваксини Pfizer и немският ѝ сътрудник BioNTech оповестиха договорка с Международния олимпийски комитет за обезпечаване на ваксини за участници и личен състав на Игрите в Токио. Те споделиха, че първичните дози за участващите делегации ще започват в края на май, без да конкретизират кои отбори ще бъдат включени. Япония досега е одобрила единствено Pfizer и държавното управление е под напън поради бавния развой на имунизация, като Токио и други зони се борят с нови случаи на ковид. За в този момент, единствено медицински лица и възрастните хора са позволени за ваксини, като няма времеви диапазон за приемане на дози от локалното население.

Японският народ недоволства от бавната имунизационна акция, и държавното управление даде обещание да форсира програмата. Олимпиадата, започваща по-късно повече от 10 седмици, продължава да бъде обект на несъгласие в Япония, където изследвания демонстрираха, че по-голямата част от жителите на страната желаят или ново отсрочване на Игрите, или анулация на форума. Въпреки това, позитивно за уредниците беше, че 280 лекари са кандидатствали за едвам 200 доброволчески позиции на Олимпиадата, съобщи осведомителна организация Kyodo, без да показва източници.

Организаторите бяха разкритикувани, откакто желаеха медицински доброволци да оказват помощ по време на Олимпийските игри във време, в което здравната система е под напън поради четвърта вълна на вируса. Независимо от публичната съпротива, уредниците упорстват, че Игрите могат да се проведат безвредно това лято, акцентирайки безвредните правила, увеличаващата се имунизация на спортисти и серия от тестови събития в Токио.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР