Япония спира достъпа до страната на чужденци до 7 февруари.

...
Япония спира достъпа до страната на чужденци до 7 февруари.
Коментари Харесай

Япония забрани влизането на чужденци

Япония стопира достъпа до страната на чужденци до 7 февруари. Причината е пандемията от ковид. Новината заяви министър председателят Йошихиде Суга.

" Сред тези, които са влизали и напускали по съглашения за бизнес пътувания с 11 страни и райони, не са открити случаи на нов вариант на ковид. Въпреки това, въз основа на обстановката в нашата страна, както и обстоятелството, че сме разпознали различен вариант в клиент от Бразилия, взехме решение да спрем издаването на визи за такива категории до края на изключителния режим на 7 февруари “, сподели той.

Суга също акцентира, че това решение няма нищо общо с рисковете пред Олимпийските игри в Токио през лятото.

От 28 декември до края на януари японските управляващи стопираха да издават нови визи на жители на всички страни и райони по света по отношение на откриването на нов вариант на ковид. Само японски жители и чужденци, непрекъснато пребиваващи тук и притежаващи дълготрайни визи, могат да влязат в Япония в този момент. Ако се върнат от страни, в които е разпознат нов вариант на вируса, при прекосяване на границата ще би трябвало да имат негативен документ за тест за ковид, подаден в границите на 72 часа след идването. Те ще би трябвало да преминат още един тест на летището на идване.

В същото време влизането за предприемачи и бизнес делегации от 11 страни и райони на Азия, в това число Китай, Южна Корея, Тайланд, Виетнам, Сингапур, Малайзия, не беше лимитирано. Японските управляващи обаче взеха решение да анулират и тези отстъпки.

Епидемичната обстановка в Япония стартира да се утежнява от ноември предходната година, а през декември записите за ежедневното повишаване на броя на инфектираните и смъртността започнаха да се актуализират постоянно, през януари разпространяването на инфекцията доближи избухлива скорост. Към днешна дата над 4 хиляди души са станали жертви на ковид в Япония, а общият брой на случаите на зараза надвишава 300 хиляди.

В тази връзка на 7 януари управляващите вкараха изключително състояние в Токио и прилежащите префектури Канагава, Сайтама и Чиба за един месец. В сряда зоната беше разширена, с цел да включи още 7 префектури в разнообразни райони на страната. В допълнение югозападната префектура Кумамото вкара личен режим за незабавни случаи. Общо режимът обгръща териториите, където живеят към 73 милиона души, или повече от половината от популацията на страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР