Япония разгроми с невероятния резултат от 14:0 Монголия в мач

...
Япония разгроми с невероятния резултат от 14:0 Монголия в мач
Коментари Харесай

Япония разпарчетоса Монголия на съставните му части по пътя към Катар

Япония разгроми с невероятния резултат от 14:0 Монголия в мач от втория кръг на квалификациите в зона "Азия " за международното състезание по футбол в Катар през 2022 година.

С триумфа "самураите " събраха 15 точки от 5 мача в група 8 и при победа против Миянмар на 3 юни ще си подсигуряват и на доктрина класиране за идната фаза на квалификациите.

Хеттрик за Страната на изгряващото слънце означи Юя Осако. По два пъти осъществиха Киого Фурухаши, Юня Ито и Шо Инагаки, а по един път мрежата на Монголия откриха Даичи Камада, Такуми Минамино, Хидемаса Морита и Такума Асано. Защитникът на Монголия Хаш-Ердене Туя пък си означи автогол малко преди почивката, с който направи резултата 5:0 в интерес на гостите.

Монголците, които заемат последно място в групата с едвам 3 пункта и един триумф в седем срещи, се държаха относително обичайно до 65-ата минута, като изоставаха единствено с 0:6. В последните 25 минути те обаче рухнаха и позволиха нови осем гола, като заключителните 3 паднаха в границите на по-малко от 180 секунди в добавеното време.

Заради рестриктивните мерки в битката с ковид в Монголия централноазиатската страна бе принудена да семейства на стадион "Фукуда Денши " в Чиба, Япония, която в допълнение обезсърчи играчите на словашия треньор Растислав Бозик.

Това е вторият величествен резултат, който прави усещане в последните 5 месеца на професионално равнище, откакто през октомври
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР