Япония преброи своите острови отново и откри, че има 7000

...
Япония преброи своите острови отново и откри, че има 7000
Коментари Харесай

Япония откри, че притежава още 7000 острова

Япония преброи своите острови още веднъж и откри, че има 7000 повече, в сравнение с смяташе до момента. Цифровото картографиране от Службата за геопространствена информация (GSI) на Япония неотдавна откри, че има 14 125 острова на японска територия – двойно повече от до момента считаното (6 852 острова). Предишното броене е правено през далечната 1987 година от бреговата защита на Япония, написа CNN Business.

Тази седмица обаче GSI акцентира, че новото число отразява напредъка в геодезическата технология и детайлите на картите, употребявани за преброяването – това не трансформира общата повърхност на земята, която Япония има.

Службата разгласи, че въпреки да няма интернационално съглашение за това по какъв начин да се броят островите, тя е употребила същия аршин за размер като предходното изследване отпреди 35 години.

Това постанова броене на всички естествено срещащи се земни площи с обиколка минимум 100 метра.

Новото броене не включва никакви изкуствено рекултивирани земи.

Островите към Япония постоянно са в основата на териториални разногласия.

Япония предявява искания към държаните от Русия южни Курилски острови, които Токио назовава Северните територии, спор, който датира от края на Втората международна война, когато руските войски ги завзеха от Япония.

Япония също по този начин има исторически искания към необитаемите острови Сенкаку в Източнокитайско море, които сега управлява, само че Китай неведнъж оспорва това изказване.

Междувременно Япония и Южна Корея остават в 70-годишен спор за суверенитета на група острови, известни като Докдо от Сеул и Такешима от Токио в Японско море, което Корея назовава Източно море.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР