Япония преброи островите си... и откри, че има 7000 повече,

...
Япония преброи островите си... и откри, че има 7000 повече,
Коментари Харесай

Япония откри, че притежава още 7000 острова

Япония преброи островите си... и откри, че има 7000 повече, в сравнение с се смяташе до момента, съобщава Си Ен Ен.

Извършеното цифрово картографиране от Службата за геопространствена информация на Япония неотдавна откри, че има 14 125 острова на японска територия - над два пъти повече от цифрата 6 852, която беше в публична приложимост след отчет на бреговата защита на Япония от 1987 година

Службата за геопространствена информация акцентира, че новата цифра отразява напредъка в геодезическата технология и детайлите на картите, употребявани за преброяването. На практика новите находки не трансформират общата повърхност на територията, която Япония има.

Макар да няма интернационално съглашение за това по какъв начин да се броят островите, службата е употребила същия аршин за размер като изследването отпреди 35 години.

Това постанова броене на всички естествено срещащи се земни площи с периметър минимум 100 метра. В новото число не влизат изкуствено рекултивирани земи.

Островите към Япония са в основата на няколко териториални разногласието.

Токио предявява искания към следените от Русия Курилски острови, които Япония назовава Северни територии. Териториалният спор сред двете страни датира от края на Втората международна война, когато руските войски ги завладяват от Япония.

Освен това Токио предявява исторически искания и към необитаемите острови Сенкаку в Източнокитайско море, които сега са под нейно ръководство, само че чиято благосъстоятелност Китай е оспорвал неведнъж.

Япония води и над 70-годишен спор с Южна Корея за суверенитета на група острови, наричани Докдо от Сеул и Такешима от Токио, в Японско море, което Корея назовава Източно море.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР