Япония планира значително да намали данък наследство за висококвалифицирани чуждестранни

...
Япония планира значително да намали данък наследство за висококвалифицирани чуждестранни
Коментари Харесай

Държава понижава данък наследство

Япония възнамерява доста да понижи налог завещание за висококвалифицирани задгранични експерти, които работят в страната. Мярката е част от огромна стратегия за позиционирането на Япония като международен финансов център, което е измежду главните цели на държавното управление. Финансовите експерти напущат освен Хонг Конг в отговор на новото законодателство на Пекин, само че и Съединени американски щати поради наложените по-строги визови условия за чужденци.

Япония дефинира най-високия налог завещание в света през 2015 година в размер на 55%. Това е повече в съпоставяне със Съединени американски щати, където процентът е 40%, Франция - 45% и Германия - 30%. В същото време Сингапур, Малайзия, Австралия, Канада и Хонг Конг не таксуват с налог завещание парцелите, които са ситуирани на тяхна територия.

Ако чужденецът почине в Япония, то с налог завещание се таксуват единствено активите на територията на страната и то при положение, че лицето е живяло в Япония не по-малко от 10 години през последните 15 години. Поради тази причина някои чужденци не желаят да работят в Япония.

Управляващата коалиция възнамерява да даде данъчни облекчения за задгранични активи на финансови експерти от чужбина, които дават отговор на избрани условия, даже ако са живели в Япония до 10 години през последните 15 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР