Япония отбелязва днес 73 години от капитулацията си във Втората

...
Япония отбелязва днес 73 години от капитулацията си във Втората
Коментари Харесай

Япония отбелязва един от най-черните дни в историята си

Япония отбелязва през днешния ден 73 години от капитулацията си във Втората международна война, предадоха международните организации.
Премиерът на страната Шиндзо Абе и император Акихито участваха във възпоминателна гала в зала " Нипон Будокан " в Токио по случай годишнината.
" Никога няма да забравим, че сегашният мир и благополучие са реализирани с помощта на хората, починали във войната. Нейните ужаси повече не би трябвало да се повтарят. Нашето желание е по всевъзможен метод да способстваме за мира и добруването на планетата ", сподели Абе.
На днешната гала обаче Абе не засегна въпроса за отговорността на Япония за експанзията й по времето на втория международен боен спор.
След речта на Абе слово държа и император Акихито. В деня на 73-ата годишнина от провалянето на Япония, императорът изрази надълбоко разкайване за Втората международна война.
" Размишлявайки за предишното ни и с възприятие на дълбоки скрупули, се надявам откровено опустошенията на войната да не се повторят в никакъв случай. Заедно с целия ни народ през днешния ден и аз показвам откровената си респект към всички изгубили живота си във войната, както на бойното поле, по този начин и на всички места другаде, апелирам се за мир по света и за това страната ни да продължи да се развива ", съобщи императорът.
Днешното гала за отбелязване на годишнината от капитулацията е последна за 84-годишния Акихито като император, защото през април следващата година той ще абдикира и на японския трон ще седне принц Нарухито.
Това ще е първата абдикация на японски държател от към 200 години, напомня ДПА.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР