Япония няма да използва растящата си военна сила срещу други

...
Япония няма да използва растящата си военна сила срещу други
Коментари Харесай

Япония уверява, че няма да използва военната си сила срещу други страни

Япония няма да употребява растящата си военна мощ против други страни. Това съобщи японският министър на защитата Ясуказу Хамада в събота, съобщи Reuters.

Същевременно той удостовери устрема си да даде приоритет на дипломатическите старания и разговора за " попречване на недоразумения ".

" Ние не търсим съревнование или спор ", увери Хамада по време на конференция за сигурност в Сингапур с 600 делегати от 49 страни.

Като нация, която желае най-вече мир, Япония се стреми да усъвършенства качествата си за въздържане и да насърчи разрешаването на разликите посредством разговор, добави министърът на защитата.

Укрепването на защитата на Япония, включително чрез ракети с по-голям обхват, цели да възпре Китай от прибягване до мощ в Източна Азия.

Правителството на премиера Фумио Кишида се тревожи, че войната на Русия в Украйна може да насърчи Китай да нападна прилежащ Тайван.

Японската експанзия преди и по време на Втората международна война към момента е причина за напрежение в връзките с някои страни, изключително Южна Корея и Китай.

През последните години Япония ускорява отбранителния си капацитет и през декември разкри най-голямото си военно струпване след войната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР