Япония изпрати десетки хиляди военнослужещи и спасители, за да окажат

...
Япония изпрати десетки хиляди военнослужещи и спасители, за да окажат
Коментари Харесай

Япония изпраща военнослужещи на помощ за пострадалите от тайфуна

Япония изпрати десетки хиляди военнослужещи и спасители, с цел да окажат помощ на потърпевшите след тайфуна " Хагибис " , съобщи " Ройтерс ".

Припомняме, че поради ураган за малко Токио беше неподвижен, а 18 души починаха.

Изчезнали са още 13 души, съобщи публичният ефирен оператор NHK, защото ураган " Хагибис " остави голяма част от ниско ситуирана земя в централна и източна Япония наводнена и прекъсна тока до съвсем половин милион домове.

Около 27 000 членове на японските сили за самоотбрана , както и пожарникари, полиция и членове на бреговата защита бяха изпратени да избавят заседнали хора в префектурата Нагано в централната част на Япония и другаде, съобщи държавното управление.

Ограниченията за кацане на летищата в " Токита Нарита " и " Ханеда " са отстранени, само че над 800 полета бяха анулирани за деня, съобщи NHK, както и някои услуги на влакове.

Властите са предизвестили, че в региона на Канто към Токио към момента съществува риск реките да прелеят и да нанесат нови вреди.

Премиерът Шинцо Абе свика незабавна среща на съответните министри и изпрати министъра, отговарящ за ръководството на бедствията, в засегнатите региони. Той изрази съболезнования на фамилиите на починалите и сподели, че държавното управление работи за спасяването на живота и имуществото на хората.

" Правителството ще направи всичко допустимо, с цел да си сътрудничи със съответните организации и оператори, работещи за възобновяване на услугите допустимо най-скоро ", акцентира Абе. Правителството също по този начин е основало работна група за справяне с вредите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР