Япония иска да удължи извънредното положение в Токио и други

...
Япония иска да удължи извънредното положение в Токио и други
Коментари Харесай

Япония иска удължаване на извънредното положение до 20 юни

Япония желае да удължи изключителното състояние в Токио и други региони с към три седмици до 20 юни., защото пандемията COVID-19 не демонстрира признаци на облекчение по-малко от два месеца преди откриването на Летните олимпийски игри, съобщи " Ройтерс ". Извънредното състояние в столицата и осем други префектури трябваше да завърши на 31 май, само че напрежението върху здравната система остава съществено.

През последните дни в Япония се следи рекорден скок на пациенти с COVID-19 в сериозно положение, макар че растежът новозаразени се е забавил.
 Япония удължава изключителните ограничения и през юни
Япония удължава изключителните ограничения и през юни

Броят инфектирани към момента е висок за анулация на рестриктивните мерки

Появиха се апели от лекари, компании и стотици хиляди жители да се анулират Олимпийските игри, които би трябвало да стартират на 23 юли. Японски чиновници, уредници на олимпийски игри и Международният олимпийски комитет (МОК) обявиха, че игрите ще продължат при строги ограничения за попречване на вирусите, без значение дали градът хазаин, Токио, по това време е в изключително положение. Ако бъде утвърдено от специалистите на държавната комисия, се чака министър председателят Йошихиде Суга да разгласи публично удължаването по-късно в петък.
 Япония удължава изключителните ограничения до края на май
Япония удължава изключителните ограничения до края на май

Трябваше да работят до 11 май

До момента Япония е записала към 727 000 коронавирусни инфекции и 12 597 смъртни случая. Около 6% от популацията му е имунизирано, съгласно данните на " Ройтерс " - най-нисът брой измежду по-големите и богати страни в света.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР