Япония и Китай възобновиха икономическия си диалог след близо осем

...
Япония и Китай възобновиха икономическия си диалог след близо осем
Коментари Харесай

Япония и Китай отново започват да говорят за икономика

Япония и Китай възобновиха икономическия си разговор след близо осем години, в които той бе замразен.

Предвид възходящата икономическа роля, която двете страни биха могли да играят както в районен, по този начин и в международен мащаб, са нужни "нови вероятности ", съобщи японският външен министър Таро Коно при започване на договарянията в Токио, представен от Ройтерс.

Китайският му сътрудник Уан И съобщи, че Китай се надява да "задълбочи " разговора с Япония за икономическото съдействие. Посещението на външния министър Уан И в Япония е първото на китайски външен министър за двустранни диалози от 2009 година насам. Срещата му с Коно е траяла съвсем четири часа в неделя, заяви японското външно министерство. Двамата министри са постигнали единодушие по отношение на значимостта на организирането на съответните визити на япония министър председател Шиндзо Абе в Китай и на китайския президент Си Дзинпин в Япония.

Възобновяването на договарянията на високо ниво сред двете сили е знак за усъвършенстване на връзките, които до наскоро бяха напрегнати поради териториални разногласия и връзките на Япония към нейното военно минало.

Двете най-големи стопански системи в Азия имат съображение да си сътрудничат на фона на напъните на американския президент Доналд Тръмп да наложи наказателни мита върху вноса от техните страни и настояванията му да отворят пазарите си повече за американския експорт, разяснява и The Associated Press.

Японският министър председател Шиндзо Абе отпътува на посещаване в Съединени американски щати през тази седмица за среща с Тръмп, с цел да обсъдят проектите за търговия и срещата на високо ниво сред севернокорейския водач Ким Чен Ун и Тръмп.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР