Япония и Европейският съюз са постигнали договореност за подписване на

...
Япония и Европейският съюз са постигнали договореност за подписване на
Коментари Харесай

Япония и ЕС се договориха за свободна търговия

Япония и Европейският съюз са постигнали договореност за сключване на съглашение за свободна търговия, оповестиха представители на Токио и Брюксел, представени от " Ройтерс " и ТАСС.

Сделката ще бъде дефинитивно утвърдена в четвъртък, на 6 юли, на срещата на японския министър председател Шиндзо Абе с европейските водачи, сподели японският първи посланик Фумио Кишида по време на посещаване в Брюксел, представен от Българска телеграфна агенция. Постигнахме необятна договореност. Това е мощен сигнал за целия свят, съобщи Кишида. След срещата с него еврокомисарят Сесилия Малмстрьом сподели: " Достигнахме политическо единодушие на министерско равнище (и) предлагаме на водачите да потвърдят това на срещата (на върха ЕС-Япония). Изгладихме разликите си. "

Така триумфът в договарянията ще може да бъде разгласен ден преди срещата на водачите на страните от Г-20 в Хамбург като обръщение против протекционизма, за който приканва американският президент Доналд Тръмп. Формално документът обаче няма да бъде подписан преди есента, а през идващите няколко месеца ще би трябвало да се изчистят дребни въпроси, в това число такива от юридически темперамент. " Съгласихме се за съвсем всичко, което е значимо за всяка от страните, " сподели почитан представител на Европейски Съюз, представен от " Ройтерс ".

Япония и Европейски Съюз от няколко години договарят по контракт за свободна търговия. Споразумение за начало на консултациите бе реализирано в Брюксел през 2011 година. Първият кръг договаряния бе през април 2013 година. Токио има интерес най-много от анулация на високите вносни мита за японски коли (10 процента) и електронни артикули (14 процента), напомня Българска телеграфна агенция.

Европейски Съюз се надява да бъде анулирана настоящата възбрана задгранични компании да получават японски държавни поръчки, както и да бъдат вдигнати митата за импорт в Япония на европейски артикули, в това число сирена, виновност и макаронени произведения.

Планирано е на следващия ден японският министър председател Шиндзо Абе да се срещне в Брюксел с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Споразумението за свободна търговия сред Япония и Европейски Съюз е един от най-важните стълбове на абеномиката, сподели министър председателят през днешния ден пред медии, преди да замине за Брюксел, споменавайки известното наименование на икономическата му политика. " (Споразумението) има и огромно значение за поощряване на международната свободна търговия ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР