Япония, Филипините и Германия са били най-засегнати от свързаните с

...
Япония, Филипините и Германия са били най-засегнати от свързаните с
Коментари Харесай

Япония, Филипините и Германия - най-засегнати от екстремното време през 2018 г.

Япония, Филипините и Германия са били най-засегнати от обвързваните с климатични промени рискови метеорологични събития предходната година, се споделя в отчет, представен от Франс прес и ДПА. Той демонстрира, че и богатите,, и бедните страни не са съумели да ги избегнат.

``
реклама

Наводнения в резултат на проливни дъждове, две суши и най-силният ураган в Япония от четвърт век провокираха стотици смъртни случаи в страната, а хиляди останаха без заслон, до момента в който породените вреди са за над 35 милиарда $, демонстрира проучването на " Джърмануоч ".

Тайфунът Мангхут опустоши Филипините през септември м.г., като накара четвърт милион души да се реалокират и провокира образуването на смъртоносни свлачища.

В Германия продължителната гореща вълна през лятото и сушата провокираха 1250 случая на преждевременна гибел и предизвикаха вреди за 5 милиарда $. Това демонстрира, че даже най-богатите страни не могат да избегнат обвързваните с климатични промени рискови метеорологични събития. " Науката удостовери връзката сред климатичните промени и честотата на рисковите температури ", означи Лаура Шефер, която работи за " Джърмануоч ".

След Япония, Филипините и Германия, най-засегнати от рискови горещини и наводнения през 2018 година са били Индия и Мадагаскар.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР